keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Pingviinit

Tämä ompelus on ns. kovan onnen ompelus joka on muuttunut niin monta kertaa taas matkan varrella mun ajatuksissa. Lopullinen tulos on kuitenkin aika lähelle haluttua totuutta.

Ompelujälki- nooh ihan ok. Neppareita laittaessa käytin anorak-neppejä ja sain ne 50% onnistumisella, eli puolet nepeistä meni huonosti ja irtos samoin tein. Täytyy vielä tekstiililiimaa hommata kun tuli sohlattua neppien kanssa. Nyt niitä ei sitten kyllä avata vaan pujotetaan paita pään läpi jatkossa.

Tämän piti tulla kuopukselle mutta teinkin vahingossa isommalle. Kuopukselle sovittaessa tekovaiheessa vyötärönympäryksestä hieman kiristi, ehkä hyvä kuitenkin näin.

Keskeneräisenä tämä on ollut monta kuukautta. Mutta saimpas valmiiksi. Kangas on Be Timelessin pingviinijoustofroteeta- yhtä lemppareista. Kaava on "Helicopter Fox" Ottobre lehdestä.









sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pikkusille

Viime perjantaina ommeltiin  MLL:n talkoilla paikkakunnan neuvolaan vastasyntyneille pipoja, meitä oli tosi monta paikalla ja saatiin aikaiseksi n.40 pipoa. Toiset silitti, toiset leikkasi ja toiset ompeli =)

Tässä tuloksia:





perjantai 7. maaliskuuta 2014

Muisteloa

Tässä kollaasia viime vuoden aikan Kuopukselle tehdyistä vaatteista joidenka kuvia löyty puhelimen kätköistä :)

Majapuun raksuista tehty haalari viime kesältä

Seuraavissa kuvissa on suuri sovellus autohaalarista. Kangas Lasten Metsolasta. Ei ollut oikein mitään kaavaa vaan erilaisia vaatteita mittailemalla ja tsiikailemalla leikkelin kankaat ja surauttelin.





Lakki on itsetekemä, haalari ostettu muistaakseni Facen Uniikkikirppikseltä.

Tässä "tosikäytössä" aiemmin ompelemani lakujumpsuit. Lakujeti Sampsukasta.


Metsola Minicars- kankaasta OB 4/12 jumpsuitista mukaeltu.


Be Timelessin pingviinijoustofroteesta Body. Tää kangas on yksi lemppareista!



Yllä pari jumpsuittia myöskin tosikäytössä (oon aiemmin nämä postannut blogiin)




torstai 6. maaliskuuta 2014

Ompelusoppi

Huhhuh, järjestelin hieman kankaita kun juuri tuli uusi Viljamin Puodilta (mm.iihana ylläripaketti) Ja sain uuden hyllykön, on todella kätevä! Enää ei oo kankaat ja tarvikkeet sikin sokin ympäriinsä =)

Ei mene mitenkään värien mukaan mutta trikoot, joustofroteet, velourit ja neulokset ovat kutakuinkin omissa lokeroissaan.

Omissa lokeroissaan ovat myös kaavat, langat, keskeneräiset, resorit, kirjat ja sitten sekalaiset ompelutarvikkeet.

Kankaiden takaosissa hyllyillä on valtavat määrät puuvillaa ja muuta kangasta. Näitä ei tule niin usein käytettyä ja katseltua kun näitä "lastenkankaita".

Koneina Husqvarnan ompelukone, Berninan saumuri ja Janomen peitetikkikone ja kaikki ahkerassa käytössä. (Kun lapset antaa ommella) :-)