torstai 29. toukokuuta 2014

Mekkotehdas

No niin, olen saanut ommella oikein urakalla MEKKOJA. Omille pojilleni niitä en ole voinut tehdä joten lahjaksi ja kavereiden tytöille niitä on saanut tehdä mielin määrin. Jee!

6v lahjaksi miehen kummitytölle. Olalla pari hiuspantaa kyytipojaksi :)

Omalle kummitytölle yksivuotislahjaksi. Kokona 68cm. Ja kyllä, hän on ihanan pieni. Kaavat OB:sta, kankaat Majapuulta ja Metsolasta.

1v lahjaan mukaan myös Viljamin puodin pingviinistä lippahattu


Tämä menee myös omalle kummitytölle 6v lahjaksi. Kaavakokeilu jonka toivon toimivan. Kaava OB 3/14
Taskut edessä, se oli se haasteellisin osuus

Metsolan sirkushepoista lippilätsä Noshin kaavaa mukaellen kummitytölle 6v lahjaksi.
Tämä menee miehen 6v kummitytölle hänen itsevalitsemasta kankaasta. Olin yllättynyt sillä siihen perheeseen on tähän asti mennyt vain pinkkiä,pinkkiä ja pinkkiä :) <3



Kaverin samanikäisille lapsille tunikat Metsolan apilasta. Tykkään niin paljon tästä kankaasta<3 ps ei saa hämääntyä mun malleista, he ihan mielellään poseerasivat :D Pienemmän kaava mukaelma 98cm naftista t-paitakaavasta, isompi mukaelma eräästä H&M tunikasta.






lauantai 24. toukokuuta 2014

Shortsipula

Pojilta uupui kesäshortseja joilla voi temmeltää pihamaalla. Mistähän ne parhaiten onnistuis kuin äidin ompelusopesta löytyvistä paloista. Tuntuu siliti ettei kangasvarastot hupene lainkaan ;) Ylimmäinen kuva
miehen tekemästä (vielä keskeneräisestä) leikkimökistä <3






 Yllä nuoremmalle me&in:n shortseista mukailtuja sivusaumattomia tekeleitä. Alla haaremimallisia shortseja    vanhemmalle, nää on ihan huippuja!




                                        Laittelen tänne vielä pari tunikaa /paitaa tehtynä itselle.
Vihreä appelsiinitrikoo on Neenuskan, ostin sen Kankaiden yönä Hannan Kankaalta. Ihana kuosi. Kaavana perinteinen Tissis, saa hyvin imetettyä vauvelin synnyttyä. Ompelin tämän valmiiksi TOE:n ompeluseurassa viime torstaina, oli huippua! Kiitos :)

Joutsentrikoo on Selialta, aivan ihana, rauhoittava kuosi <3 Kaavana Linnelin MIW





maanantai 12. toukokuuta 2014

SummerUp

Toiset viettää kesällä aikaa Summer Up festivaaleilla, meikä pukee lapsiansa itse tekemiini kesäkuteisiin. Festivaalit on multa ens kesältä katkolla mutta vaatettaa voin aina :D

Tässä siis kesäkuteita pojille kankaista joihin olen ihastunut ja joita on kiva ommella. Tulee hyvä mieli. Aina ei mene ompelusääntöjen mukaan mutta käytettäviä niistä ainakin tuli -ja omannäköisiä...

Laittelen melkein kaikki ompelukseni tänne blogiin niin pysyn parhaiten kärryillä mitä ole tehnyt ja koska =)

Sovituskuvaa Ikasyrin tähticollegesta tehdystä lippahatusta


            Kaksi lahjaksi lähtenyttä kääntöpipaa. Toinen nimpparilahjaksi ja toinen 7v synttärisankarille

Lisää lippahattuja vähän erilaisimmalla lippakokeiluilla. Lipan sisässä on silitettävää tukivanua tai farkkua. Ullakon
aarre Verson puodista, vihreä sokerikallo Käpyseltä, Lohis Majapuulta ja Panda Viljamin Puodista. Pupuset ostin kankaiden yönä hmm, Majapuulta muistaakseni. Kaikki lempparikangaskauppojani <3 
Tämä pupukuosi on yksi lemppareistani -siispä kesäpaidat molemmille pojille!


Kesäsetti nuoremmalle Verson Puodin ihanasta ja laadukkaan oloisesta Sokerihiiritrikoosta 
(vaiko jerseytä, en osaa vieläkään niitä erottaa)

Isommalle myös Sokerihiirtä -tietenkin!
Tein myös yksinkertaisia huiveja trikoosta. Olemme hyväksi havainneet että Aarrekidin huivit ovat maan mainioita, niistä lähti idea näihin. Ja sai tilkkulaatikkoa hieman pienemmäksi!








sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Oi Tähtitakkini!

Kiertelin ja surffasin. En löytänyt sopivaa kevättakkia itselleni sekä tälle mahalle (kuvissa RV 33). Etsin farkkuista jossa kukkia tai tähtiä sekä vyötäröllä piti olla kiristys. Ei missään. .

Juuri sopivasti Käpyselle ilmestyi tähtijoustofarkkua ja minähän napsuttelin tilauksen empimättä. Tästä se mun takki tulee ja teen sen itse!

Kaavana Suuren Käsityölehden (kaavassa luki 8/07, lehteä ei enää tallella) hupparikaava kokona 38 kovasti muokaten. Eniten tykästyin tuohon huppuun. Olen aiemmin tehnyt kaksi hupparia samalla kaavalla.

Hupun vuorina on Aarrekidin ihanaa trikoota ja vyötärölle lisäsin nauhakujan ja nyörin jolla saan kiristettyä takin sisältä ennen vetoketjun laittoa sopivaksi. Heijastava vetoketju on Karnaluksilta.








 Alimmaiset kuvat Opiston kevätnäyttelystä. Takkiin sain ompelukurssilta hurjasti apua (Kiiiitos Riikka) :)


sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Summerbasic

Kesä tulee taas. Lapset ovat ihastuneet lippiksiin. Tämä mamma sitten niitä rupesi tehtailemaan. Kankaiden yöstä sain  Noshilta kaavan lippapipoon ja mietin miksi en ole tätä tapaa käyttänyt aiemmin! Ihan huippupipoja meidän käyttöön!

Kahdet shortsit isommalle ovat Ottobre lehdestä, muokattuja Knicker Pockereita (kirjoitinkohan oikein)

Tähtishortsit ovat mukaelma hyväksi havaitusta Me&i shortseista jossa ei ole sivusaumaa.








Tänne loppuun laitan setin joka on tässä kuussa menossa synttärilahjaksi. Tulevan käyttäjän äiti pitää väreistä joten tässä niitä. Autofrotee Metsolasta, raitafrotee Noshilta (Kainkaiden yöstä). Lippapipoissa sama Noshin kaava. Paidan kaava muistaakseni OB:n Brive Fireman ja shortsit muokattu Me&i shortseista taas =) Kokoina 110.